Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het s.s. 'Statendam' (III), o.a. varend of afgemeerd.

titelHet s.s. 'Statendam' (III), o.a. varend of afgemeerd. 
inventarisnummerFS4005 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerMonteny, G;  Eurotop Maritime Photographers;  Stoel, J.L.;  Musschenbroek, v.;  Gem. Archiefdienst Rotterdam;  Scheermeyer, L.;  Nieuwe Rotterdamsche Courant, Foto-Afdeeling;  Underwood & Underwoord 
scheepsnaamStatendam (III) [scheepsnaam] 
omschrijvingSerie van foto's (waaronder prentbriefkaarten) en 19(?) prentbriefkaarten (grafiek) over het s.s. 'Statendam' (III). Het betreft zwartwit- en kleurenafbeeldingen. De serie bevat 8 foto's van het schip tijdens de bouw (o.a. van de romp, een schoorsteen) in de periode 1927-1928. Daarnaast zijn er 51 foto's van het schip varend of afgemeerd (o.a. 1934), 2 foto's van schilderijen van het varende schip (o.a. door Robert Edgar Murk), en 19 prentbriefkaarten (grafiek) met afbeeldingen (van foto's, schilderijen e.d.) van het schip varend of afgemeerd. Tenslotte is er 1 foto van de kinderkamer, 2 detailfoto's van het dek, en 4 foto's van personen op het schip (o.a. tijdens de overdracht?).
Opmerkingen: De 'Statendam' (III) was in de vaart bij de Holland Amerika Lijn van 1929 - 1949. De foto’s en prentbriefkaarten zijn afkomstig uit ordner 77 ('s.s. 'Statendam' (III) 1929-1949') van de collectie Holdermans. 
startdatum1927 
einddatum1949 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.