Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het interieur en dek van diverse vaartuigen, o.a. de "Esso Europoort", "Aquitania", "Vliegende Vis", "IJmuiden Maru", "B...

titelHet interieur en dek van diverse vaartuigen, o.a. de "Esso Europoort", "Aquitania", "Vliegende Vis", "IJmuiden Maru", "Brittannia II", "Delta Bay", "De Hoop" en de "Corn[..]". 
inventarisnummerFS2395 
collectiefotocollectie Het Vrije Volk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerGercofoto 
omschrijvingFotoserie over het interieur en dek van diverse vaartuigen. Het betreft afbeeldingen van de gymnastiekzaal in de "Esso Europoort", een navigatieruimte van het Rijnmotorschip "Aquitania", het dagverblijf van de "Vliegende Vis" (4 juni 1959) en een gedekte tafel in een vaartuig(?). Daarnaast zijn er foto's van passagiers op het dek van een veerboot in Noorwegen(?), het dekhuis van de bulkcarrier "IJmuiden Maru", het dek van de "Brittannia II" en het dek van de hopperzuiger "Delta Bay" (30 juli 1971). Tenslotte bevat de serie afbeeldingen van het hijsen van de vlag op "De Hoop" (12 augustus 1955), genodigden/passagiers op het dek van het met vele vlaggetjes versierde "Corn[..]" (naam niet leesbaar, mogelijk de "Cornelia"?) op 8 november 1966 en het roer van een vaartuig (18 april 1969). 
startdatum1955-08-12 
einddatum1971-07-30 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.