Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Passagierslijsten met betrekking op het stoompassagiersschip 'Statendam' (III) tijdens het reguliere vaarseizoen 1939

titelPassagierslijsten met betrekking op het stoompassagiersschip 'Statendam' (III) tijdens het reguliere vaarseizoen 1939 
inventarisnummerDB9578 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerJoh. Enschedé en zonen 
scheepsnaamStatendam (III) [scheepsnaam] 
omschrijvingSet van passagierslijsten betreffende het passagiersschip 'Statendam' (III): 1. passagierslijst voor de reguliere reis van New york naar Rotterdam via Plymouth en Boulogne-Sur-Mer. Vrijdag 2 Juni 1939. Kapitein-Commodore G.J. Barendse en de scheepsstaf staan vermeld op de eerste pagina. Pagina twee toont aan afvaartschema West- en Eastbounds, gevolgd door algemene informatie voor passagiers en de passagierslijst eerste klasse en Toeristen- derde klasse. Het memorandum geeft enkele handgeschreven namen van mede-passagiers weer. Het drukwerk sluit af met een prijslijst en data's voor voorjaars- en zomer cruises vanuit New york en een lijst met internationale Agentschappen. 2. passagierslijst voor de reguliere reis van Rotterdam naar New York via Southampton op Vrijdag 22 oktober 1939. De scheepsstaf onder leiding van Kapitein-Commodore G.J. Barendse ataat vermeld op de eerste pagina. Daarna volgen enkele pagina's met algemene informatie voor de passagiers en de namen van de passagiers in de eerste, tweede, Toeristen-, en derde klasse. 3. passagierslijst voor de reguliere reis met het s.s. 'Statendam' (III) van Rotterdam naar New York via Southampton op vrijdag 24 november 1939. De scheepsstaf onder leiding van Kapitein-Commodore G.J. Barendse worden vermeld op de eerste pagina.
Objecten uit de collectie Van Tuikwerd over de 'Statendam' (III), over het jaar 1936.
Het stoompassagiersschip 'Statendam' (III) werd gebouwd bij Harland & Wolff in Belfast en afgebouwd bij Wilton in Schiedam. Het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn voer vanaf 1929 op de trans-Atlantische dienst tussen Rotterdam en New York en maakte in totaal 97 reizen. In mei 1940 ging de 'Statendam' verloren tijdens de eerste aanvallen op Rotterdam. 
startdatum1939 
einddatum1939 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.