Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Verzameling stukken betreffende het op 26 augustus 1958 op de Noordzee door mevrouw Hendrina Margaretha van Rietschoten-...

titelVerzameling stukken betreffende het op 26 augustus 1958 op de Noordzee door mevrouw Hendrina Margaretha van Rietschoten-Huck Bout gedoopte vrachtschip m.s. 'Medon' van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij 
inventarisnummerDB6841 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingDe stukken behoren tot een omvangrijke schenking uit het bezit van de heer Adriaan (Ari) Johannes Cornelis van Rietschoten (1908 - 2000), bij leven onder andere directeur van de KNSM:
1. Menukaart van de lunch van 26 augustus 1958 tijdens de eerste proefvaart van m.s. 'Medon' gegeven door de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij ter gelegenheid van bovenbeschreven doop. Het menu is aangetroffen bij een album met foto's van de doop, samengesteld door de Amsterdamsche Droogdok-Maatschappij (ADM), De buitenkant van de menukaart toont een kaart van de twee Amerikaanse continenten en Terra Australis van J. Hondius van omstreeks 1600.
2. Brief van de Amsterdamsche Droogdok-Maatschappij van 6 augustus 1958 aan de heer A.J.C. van Rietschoten, directeur van de KNSM waarbij deze en zijn echtgenote worden uitgenodigd voor de eerste proefvaart en mevrouw Van Rietschoten-Huck Bout in het bijzonder wordt uitgenodigd om m.s. 'Medon' te dopen.
3. Lijst met technische gegevens betreffende de uitrusting van m.s. 'Medon', vervaardigd door de KNSM, 27 augustus 1958.
4. Bedrijfsblad "Ons Bedrijf", personeelsorgaan van de Amtserdamsche Droogdok-Maatschappij NV van september 1958 met op de vooragina een artikel met foto van de doop van m.s. 'Medon' door mevrouw Hendrina Margaretha van Rietschoten-Huck Bout.
5. Geheel van 23 krantenknipsels betreffende m.s. 'Medon', verzameld door Perscombinatie Swaneveld, afdeling Krantenknipsels (Den Haag). 
startdatum1958-08-26 
einddatum1958-09 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.