Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Persoonlijk archief van de heer G. de Oude, lid van de Onafhankelijke Nederlandse Schippersvakbond (ONS)

titelPersoonlijk archief van de heer G. de Oude, lid van de Onafhankelijke Nederlandse Schippersvakbond (ONS) 
inventarisnummerH3312-2 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingVerzameling documenten, zoals brochures, verenigingsstukken (oprichtingsakte, notulen van vergaderingen, lidmaatschapskaart) en vier plakboeken. De stukken worden begeleid door een archiefinventaris, samengesteld door stagiair Vincent Malafronte
5. Vier plakboeken met krantenknipsels, betreffende de Evenredige Vrachtverdeling, de blokkade van 1975 en de Onafhankelijke Schippersvakbond. De plakboeken geven een mooi beeld van hoe de pers tegen de situatie aankeek Plakboek 4 'Behoud Evenredige Vrachtverdeling en Onafhankelijke Nederlandse Schippersvakbond (ONS) 4', samensteller: G. de Oude. Omschrijving: Plakboek met diverse krantenknipsels. De knipsels gaan voornamelijk over de blokkade van 1981, Granaria conflict. De knipsels komen onder andere uit Algemeen Dagblad, weekblad Schuttevar, NRC Handelsblad, Telegraaf en Vrij Nederland. Naast krantenknipsels bevat het plakboek: uittreksel van notaris?. Circa 18 beplakte bladen. Het plakboek bevat losse krantenknipsels. Startdatum: augustus 1981, einddatum: mei 1988.
6. Parlementaire stukken - Interventie van Staatssecretaris Van Hulten tijdens de E.G. vervoersraad op 15 oktober 19759 november 1978: verslag van een mondeling overleg. - 9 november 1978: verslag van een mondeling overleg betreffende toerbeurtsysteem Noord-Zuid. Met verschillende bijlagen, betreffende het overleg. - Beleidsnota goederenvervoer - Wijziging van de wet Goederenvervoer Binnenscheepvaart Ministerie van verkeer en Waterstaat - Beknopt verslag van de bespreking tussen de regeringsdelegatie en het bij de binnenvaart betrokken bedrijfsleven, gehouden op 27 augustus 1975. - December 1975: verzonden brief aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. - Persbulletin nummer 1003 - Persbulletin nummer 1005 - Persbulletin nummer 1059
7. Commissie binnenscheepvaart (I) - Besluit: aanstellen commissie. - Notitie inzake: de sloopregeling Binnenvaart 1968 en de wet Sloopregeling Binnenvaart. - Lijst map 1 commissie Viersen - Eisenprogramma Nederlandse particuliere binnenschippers - De rest van de stukken zijn kopieën van commissie stukken, aangegeven met de CB-(nummer). De stukken zijn oplopend gesorteerd. In het Nationaal Archief in Den Haag bevindt een archief van de commissie binnenscheepvaart (2.16.117). Het is nog niet duidelijk of de originele documenten zich daar bevinden.
8. Commissie binnenscheepvaart (II) - Besluit: aanstellen commissie. - Notitie inzake: de sloopregeling Binnenvaart 1968 en de wet Sloopregeling Binnenvaart. - Lijst map 1 commissie Viersen - Eisenprogramma Nederlandse particuliere binnenschippers - De rest van de stukken zijn kopieën van commissie stukken, aangegeven met de CB-(nummer). De stukken zijn oplopend gesorteerd. In het Nationaal Archief in Den Haag bevindt een archief van de commissie binnenscheepvaart (2.16.117). Het is nog niet duidelijk of de originele documenten zich daar bevinden. 
startdatum1975 
einddatum1988 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.