Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Persoonlijke documenten betreffende een reis naar Indië in 1947

titelPersoonlijke documenten betreffende een reis naar Indië in 1947 
inventarisnummerH3163 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamJohan van Oldenbarnevelt 
omschrijvingEen set documenten betreffende de reis van mevrouw S.A.A. Verschuur - v.d. Vring naar Batavia waar zij zich bij haar man zou voegen met de 'Johan van Oldenbarnevelt', met vertrek uit IJmuiden op 29 augustus 1947. Deze reis was een specifieke 'gezinsherenigingsreis' met bijna alleen vrouwen en kinderen als passagiers, enkele Marva's en één pastoor. In een bijlage van de passagierslijst verontschuldigt de directie zich bij voorbaat voor het geringe comfort aan boord van het schip, dat daarvoor als troepentransportschip had gefungeerd en maar beperkt is aangepast voor het vervoeren van passagiers.
1. Passagebiljet 'ruim' klasse (Ruim E.7 Bed 21A) van mevrouw S.A.A. Verschuur - v.d. Vring voor de reis met het m.s. 'Johan van Oldenbarnevelt' van Amsterdam naar Batavia, vertrek 29 augustus 1947.
2. Polis voor een bagage- en noodhavenverzekering voor mevrouw S.A.A. Verschuur - v.d. Vring voor passagiersgoederen ter waarde van Hfl 2.500.
3. Bagage-recu voor de vracht (kisten en een fiets) die mevrouw S.A.A. Verschuur - v.d. Vring meev oer op haar reis naar Batavia voor de somma van Hfl 312.15.
4-5. Passagierslijst van het m.s. 'Johan van Oldenbarnevelt' voor de reis van Amsterdam naar Batavia, vertrek op 29 augustus 1947. Het betreft hier een z.g. 'gezinsherenigingsreis' met enkel vrouwen en kinderen (en één pastoor) als passagiers. Bijgesloten een circulaire van de directie met uitleg en verontschuldigingen voor de sobere accommodate aan boord van het schip dat kort daarvoor nog als troepentransportschip had gevaren.
6-8. Drie bulletins van 'De Oceaanpost', de radio nieuwsberichten die werden uitgezonden door Scheveningen Radio en door de Radio-Officier werden opgenomen, getikt en gedistribueerd.
9-14. Menukaarten van het m.s. 'Johan van Oldenbarnevelt' op de reis naar Batavia, augustus - september 1947. Verschillende soorten kaarten, met op de voorkant foto's, vogels, bloemen én etsen van historische gebeurtenissen.
15-17. Drie kwitanties / duplicaat kwitanties van de betaling van vracht en 'overvracht' van mevrouw S.A.A. Verschuur - v.d. Vring.
18. Programma voor het concert, te geven door het 'scheeps-trio' (viool - cello en piano) aan boord van het m.s. 'Johan van Oldenbarnevelt' september 1947.
19-21. Drie velletjes uit een opschrijfboekje met daarop de administratie van 'Brieven aan Hans', met de verzend- en aankomstdata inclusief de porti van 121 brieven verstuurd in de periode 29-07-1946 t/m 09-09-1947.
22-24. Drie prentbriefkaarten (2 verzonden en 1 blanco) met scheepsfoto's van respectievelijk: de 'Johan van Oldenbarnevelt; de 'Duke of York'en de 'Willem Ruys'. 
startdatum1947-08 
einddatum1947-09 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.