Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Gedenkplaat logo van het bedrijf en familie Kersten

titelGedenkplaat logo van het bedrijf en familie Kersten 
inventarisnummerM11028 
collectiememorabilia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingKoperen gedenkplaat met in relief het logo van het bedrijf en de familie Kersten. De gedenkplaat hing in het voormalige Atlantic House in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Kersten was eigenaar van het Atlantic House en bezat een aantal aan de scheepvaart gerelateerde ondernemingen zoals; 'Kersten & Hunik' en 'Kersten & Hudig'. Het wapen bestaat uit: centraal een wereldbol die drijft op water, met daarop een kruis en schuingestoken een vlag, eronder een anker. Rondom het wapen de spreuk: 'Laborando servire campus noster orbis'. 
afmetingenhoogte 48 cm 
breedte 36 cm 
dikte 4 cm 
 
startdatum1927 

Commentaar van bezoekers

R van Tuijn | 2019-07-01 | 04:34:27Hoi Rolf, Mijn moeder was een kersten en ik ken wel iets van dit familiewapen. De vogels zijn de kinderen. Boven de zon waren de meiden. Boven het zwaard zijn de jongens. De drie vogels helemaal bovenin zijn Tilly, Lilly en Seraika (welke ik wel verkeerd zal schrijven) Deze zijn als baby al overleden. Groetjes, Ruud.
Rolf Schlink | 2016-03-24 | 22:35:29 Hallo, mijn naam is Rolf Ik heb ook als een gedenkteken plaat. Kan iemand mij vertellen hoe oud het is en of er meer van hen voor mij. veel dank
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.