Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Een fotoalbum met 43 foto's over de tewaterlating van de kustmijnenveger "Naaldwijk" (en de kiellegging van bouwnummer 6...

titelEen fotoalbum met 43 foto's over de tewaterlating van de kustmijnenveger "Naaldwijk" (en de kiellegging van bouwnummer 639) bij werf De Noord. 
inventarisnummerFS2143 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerOudgaarden, L. van 
omschrijvingFotoalbum met 43 foto's over de tewaterlating van de kustmijnenveger "Naaldwijk" bij werf De Noord. Het betreft afbeeldingen van de genodigden (o.a. de doopster) bij de werf en bij het schip, het schip op stapel, de doop, de stapelloop, het schip in het water, de kiellegging van bouwnummer 639, speeches en de genodigden tijdens de receptie. Het album heeft witte kartonnen bladzijden met transparante beschermbladen en een decoratieve titelpagina waarop de scheeps-, werfnaam en datum van de tewaterlating geschilderd in rood, blauw, zwart, goud en zilver. De foto's zijn met lijm vastgeplakt, achterin bevinden zich enkele losse foto's. De kaft is bekleed met een bruine kunststof, dat een imitatie van leer moet voorstellen. Toestand: de kaft is losgeraakt. 
startdatum1955-02-01 
einddatum1955-02-01 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.