Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Tewaterlating, overdracht en/of proeftocht van het schip "Waibalong" bij scheepswerf De Noord en scheepsportretten.

titelTewaterlating, overdracht en/of proeftocht van het schip "Waibalong" bij scheepswerf De Noord en scheepsportretten. 
inventarisnummerFS2108 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerDijk, Foto Technisch-Atelier F.H. van;  Stijns, Fotopersbureau Chr.;  Kramer, Foto Bureau C.[bedrijfsnaam];  Dijk, Foto-Technisch Atelier F.H. van 
scheepsnaamWaibalong 
omschrijvingFotoserie over het schip "Waibalong" (bouwnummer 583). Het betreft 8 foto's (en 2 dubbele afbeeldingen) over de tewaterlating van het schip bij werf De Noord, met afbeeldingen van het schip op de werf, de stapelloop en het schip in het water. Daarnaast zijn er over (o.a.?) de overdracht of proeftocht 12 foto's (en 4 dubbele exemplaren) met afbeeldingen van het dek, de (poserende) genodigden op het schip, het hijsen van een vlag, het uitbrengen van een toast en zittende mannen aan tafels tijdens een receptie en diner in het schip. Tenslotte bevat de serie 3 scheepsportretten (en 5 dubbele exemplaren), het zijn zijaanzichten van het schip varend en liggend aan een kade. Toestand: op één foto zitten bruine vlekken. 
startdatum1947 
einddatum1949 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.