Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De kiellegging, inzegening, tewaterlating, overdracht van het containerschip "Padus" bij van der Giessen-de Noord, en he...

titelDe kiellegging, inzegening, tewaterlating, overdracht van het containerschip "Padus" bij van der Giessen-de Noord, en het schip varend. 
inventarisnummerFS1979 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerRouw, foto;  Kramer, Fotobureau C.[bedrijfsnaam] 
scheepsnaamPadus 
trefwoordenfoto 
omschrijvingHet betreft hier een fotoserie inzake het motor-containerschip ‘Padus’, gebouwd bij scheepswerf van der Giessen-de Noord te Krimpen a/d IJssel / Alblasserdam. Dit schip is gebouwd op de werflocatie te Alblasserdam onder bouwnummer 880. Bouwjaar 1971. Het schip is gebouwd voor rekening van rederij Oceanic Freighter Corp. of Monrovia. De fotoserie toont in een totaal van 65 zwart-wit afbeeldingen (waaronder diverse dubbele exemplaren), de kiellegging en inzegening met een groepsportret van genodigden, de doop en tewaterlating van het schip, het schip te water, de receptie met toespraken en het aanbieden van cadeau’s aan de doopster, mevrouw Ford en het uitbrengen van een toast.. Tenslotte zijn er diverse afbeeldingen van de overdracht van het schip door de bouwwerf aan de rederij. Vele genodigden zijn op het schip, het wisselen van de vlag is in beeld gebracht. 
startdatum1971-03-30 
einddatum1971-03-30 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.