Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Zakmes van Wilton's machinefabriek en scheepswerf

titelZakmes van Wilton's machinefabriek en scheepswerf 
inventarisnummerM8464 
collectiememorabilia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingZakmes van Wilton's Machinefabriek en Scheepswerf, Rotterdam, voor 1929. Voorzijde tekst "Wilton's Machinefabriek en Scheepswerf Ketelmakery Grofsmedery Metaalgietery Rotterdam". Keerzijde een afbeelding van een niet geidentificeerd stoomschip met twee schoorstenen op een helling. 
afmetingenlengte 7.9 cm 
hoogte 2.3 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2017-01-16 | 10:41:37@Koos Walraven: U kunt een taxatie aanvragen bij een beëdigd taxateur in uw woonplaats. Houd u er echter wel rekening mee dat daar kosten aan verbonden zijn. U kunt het beste vooraf daarnaar informeren.
Koos Walraven | 2017-01-15 | 16:10:18Ik heb exact zo eenzelfde zakmes. Weet u misschien waar ik de waarde laten taxeren van dit zakmes?
Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2014-09-12 | 15:18:29@Joost Dijkdrenth: Het Maritiem Museum Rotterdam doet uit principe geen uitspraken over de marktwaarde van museumvoorwerpen. Het afgebeelde schip is het s.s. 'Statendam' (III) van de Holland-Amerika Lijn, dat in de jaren 1927-1929 bij Wilton Fijenoord werd afgebouwd. Een vergelijkbaar zakmes (zelfde afbeelding, ander opschrift) bevindt zich in de collectie van het Maritiem Museum, inv.nr. M6487.
Joost Dijkdrenth | 2014-09-12 | 14:33:50 Ik ben in het bezit van zo'n zakmes, alleen is de afbeelding op de keerzijde een passagiersschip met 3 schoorstenen en ligt het in een drijvend dok. Mijn vader heeft dit als geschenk, bij zijn pensionering (gezagvoerder Mij.Zeeland)gekregen van Bart Wilton. Wat is de waarde van dit mes?
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.