Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Journael gehouden, op de Expeditie na de Caribische Eylanden gehoorende onder de Macht van den Coninck van Vranckryck, d...

titelJournael gehouden, op de Expeditie na de Caribische Eylanden gehoorende onder de Macht van den Coninck van Vranckryck, door ordre van de Heer Gerardt van Utenhove [...] na de Eylanden voornoemt gedestineert, ende Geembarqueert op des Lands Vloot, gecommandeert by den Heer Lieutenant Admirael Generael Michiel de Ruyter by my Walterus van der Beeck, van de Heer Collonel Utenhove voorseyt. 
soortjournaalmanuscript 
signatuurHs-0871 
inventarisnummerB.0216 [nr 0010] 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makerBeeck, Walterus van der 
datum1674  
pagina's46 bl. 
annotatieHet journaal dat Van der Beeck bijhield loopt van 4 mei tot 1 oktober 1674. Hij beschrijft de aktiviteiten van het schip De Zeven Provinciën en de rest van de vloot, waaronder een zeeslag met een Franse oorlogsvloot. Bovendien geeft hij de tekst van verschillende resoluties en voorschriften, waaronder de uitgewerkte orders voor de aanval op Martinique, die De Ruyter en Utenhove ondertekenden. Tevens een lijst van doden en gewonden. Verder maakt hij melding van traditionele gebeurtenissen aan boord van het schip, zoals het doopritueel bij de Abrolhos, en beschrijft hij de (wilde) bewoners van het eiand Dominique. 
geografische naamHet KanaalAtlantische OceaanWest-IndiëMartiniqueDominique 
startdatum1674 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.