Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Nederlandse mariniers en marine ter bescherming van de burgerbevolking in Sjanghai. Wegversperring, 1927.

titelNederlandse mariniers en marine ter bescherming van de burgerbevolking in Sjanghai. Wegversperring, 1927. 
inventarisnummer61930 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
trefwoordenfoto 
omschrijvingZwart-witfoto. Reproductie. Nederlandse mariniers en marine, ter bescherming van de burgerbevolking in Sjanghai. Drie mariniers en een matroos staan bij een in de doorgaande route opgeworpen wegversperring bestaande uit zandzakken. De mariniers zijn gekleed in daags blauw tenue, beenwinsels en zijn bewapend met het M1898 geweer Een marinier draagt een platte pet en twee marinier de zogenaamde conducteurspet. Mariniers die rechtstreeks van Nederlands Indie overkwamen naar China droegen nog de conducteurspet, terwijl de mariniers die uit Nederland waren gekomen inmiddels de nieuwe platte pet droegen. De matroos draagt de matrozenmuts. Een Nederlandse dame pressenteert een versnapering aan de op wacht staande marinier. 
afmetingenbreedte 13 cm 
hoogte 9 cm 
 
startdatum1927-02 
einddatum1927-05 

Commentaar van bezoekers

Sjak Draak, collectiebeheerder | 2018-11-28 | 12:25:49@ Eric Heldens: Er is inderdaad een fout gemaakt bij de beschrijving van deze serie foto's. Het geweer dat deze mariniers dragen is een M1895, ook wel M95. We hebben inmiddels de beschrijvingen aangepast in ons registratiesysteem, na verloop van tijd zal ook in Maritiem Digitaal de verbetering zichtbaar worden.
eric heldens | 2018-11-23 | 18:44:47LS, in de beschrijving van alle foto's in deze serie is sprake van het geweer M1898. Vermoedelijk wordt hiermee het geweer M1895 of kortweg geweer M95 bedoelt.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.