Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Straatnaambord Adjudantenweg, Willemstad

titelStraatnaambord Adjudantenweg, Willemstad 
inventarisnummer34164 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
omschrijvingEen straatnaambord met de aanduiding "Adjudantenweg" op een houten plankje. Onder het bordje een plaatje met de tekst "Ter herinnering aan het Vrijwilligskorps Curacao, 29 juli 1994". De Marinekazerne Suffisant was van oudsher gelegen aan de Adjudantenweg in Willemstad op Curacao. In 1994 werd de naam van de Adjudantenweg veranderd in Kaya Kolonel Carel Winkel (naar de oprichter van het Vrijwilligerskorps Curacao). De toenmalige commandant Marinekazerne Suffisant heeft het oude straatnaambord van het VKC ontvangen en ter beschikking van het Mariniersmuseum gesteld. Vanwege de onthulling van het nieuwe straatnaambord wilde men de toegang tot de kazerne een aantal uren afsluiten; de commandant heeft toen gezegd: "dat is goed, als ik van jullie het oude straatnaambordje ontvang!". 
startdatum1994 
einddatum1994 

Commentaar van bezoekers

Sjak Draak | 2011-12-01 | 10:37:04Op kamp Bon Kote (tijdens de inzet van mariniers op Haiti in het kader van UNMIH) was ook een Adjudantenweg. Is het bord in 1995-1996 misschien eerst nog op Haiti geweest voordat het bij ons in het Mariniersmuseum is terechtgekomen?
B. van Rijswijk. LTKOLMARNS | 2011-11-30 | 17:49:35Marinekazerne (voorheen Marinierskazerne)Suffisant was van oudsher gelegen aan de Adjudantenweg in Willemstad. In 1994 werd de naam van de Adjudantenweg veranderd (het werd toen vernoemd naar de oprichter van het VKC) en heeft ondergetekende, toenmalig Commandant Suffisant, het oude straatnaambord van het VKC (Vrijwilligers Korps Curacao) ontvangen en ter beschikking van het Mariniersmuseum gesteld. Verhaal is eigenlijk: vanwege de onthulling van het nieuwe straatnaambord wilde men de toegang tot de kazerne een aantal uren afsluiten; ik heb gezegd: "dat is goed, als ik van jullie het oude straatnaambordje ontvang!".
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.