Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Zwart-wit foto. Kapitein-luitenant ter Zee H.D.B. Beudeker en de Amerikaanse luitenant ter zee 1 klasse Romolo Cousins b...

titelZwart-wit foto. Kapitein-luitenant ter Zee H.D.B. Beudeker en de Amerikaanse luitenant ter zee 1 klasse Romolo Cousins bij de overdracht van de kustmijnenveger Hr.Ms. Beilen, 26 april 1954 
inventarisnummerFTP0014 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerU.S. Navy 
datum1954-04-26  
trefwoordenfoto 
omschrijvingZwart-wit foto. Links KLTZ H.D.B. Beudeker en rechts de Amerikaanse luitenant ter zee 1 klasse Romolo Cousins bij de overdracht van de kustmijnenveger Hr.Ms. Beilen, 26 april 1954. Beudeker tekent de overdrachtspapieren staande achter een katheder. Beide mannen zijn gekleed in kaki tropenuniform met pet. Ze staan op een steiger met op de achtergrond een schip. 
afmetingenhoogte 17.7 cm 
breedte 25.4 cm 
 

Commentaar van bezoekers

f.sint | 2017-07-14 | 12:15:43In de tropen komt geen kaki jas voor in de reglementen. Dit is dan ook het Amerikaanse zomer tenue dat tijdelijk, indien de functie dit vereiste en met toestemming van de minister in de VS tijdens de zomermaanden gedragen mocht worden door vloot-officieren.
Folkert | 2008-05-04 | 10:59:11Beschrijving klopt niet geheel .Kapitein-luitenant ter Zee 2e klasse (Kltz) .Tweede klasse kan niet in deze rang KLTZ niet voorkomen. :)groetjes Folkert Reactie Marinemuseum: Bedankt, Folkert. De schrijver is in ieder geval wel consequent geweest. Zowel in de titel als de beschrijving staat dezelfde fout.;) Na een eerstvolgende update van het bestand is de rang correct weergegeven.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.