Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


'Bananenschip wacht geduldig op water': Het koelschip ms. 'Geestland' van NV. [...]

titel'Bananenschip wacht geduldig op water': Het koelschip ms. 'Geestland' van NV. [...] 
inventarisnummerS.6408(1012) 
collectieGerbracht    
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makeranoniem 
scheepsnaamGeestland 
trefwoordenfoto,  vrachtschip 
omschrijving'Bananenschip wacht geduldig op water': Het koelschip ms. "Geestland" van NV. Waling, Van Geest & Zn. op sleep door de sleepboot "Watergeus", vermoedelijk op weg voor de proefvaart. 
afmetingenbreedte 10.5 cm 
hoogte 8.5 cm 
 
startdatum1960-03-23 

Commentaar van bezoekers

A van der Meide | 2018-02-13 | 20:46:02Bestaat er een tekening van de Geestland of Geeststar. Of is er een miniatuur van een van de schepen. Wil graag een miniatuur van deze schepen. 
Piet v d Voort | 2016-09-16 | 14:53:48Prachtige bananenboot van de Geest Line is gebouwd door Wiebe Amels te Makkum...Het grootste schip ooit gebouwd daar.... Toen was er nog heel veel werk in de scheepsbouw: Het schip was 100 meter lang en het was een 4000 tonner... De Geestland is op 27-11-1959 om 13.35 te water gelaten,van de dwarshelling van Wiebe Amels. Het schip was de eerste bananenboot gebouwd in Friesland..De tweede boot de Geeststar een zusterschip werd gebouwd in Capelle a/d IJssel door van Vliet en de Groot.... Er zouden er nog vele volgen,in 1964 twee grotere banenenschepen bij de NDSM te Amsterdam, Geestbay en Geestport....Daarna gingen de opdrachten naar Engelse scheepswerven ivm subsidies gegeven door de Engelse regering..... Groetjes en petje af voor de mensen in Makkum die dit gerealiseerd hebben..... PietvdVoort Maassluis; gewerkt 10 jaar Geest line.....  
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.