Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Werfboek van de Landswerf te Amsterdam inhoudende diagrammen van Zr.Ms. s.s. "Atjeh" en van Zr.Ms. schroefstoomschip "Ko...

titelWerfboek van de Landswerf te Amsterdam inhoudende diagrammen van Zr.Ms. s.s. "Atjeh" en van Zr.Ms. schroefstoomschip "Koningin Emma" 
inventarisnummerTA2710 
collectiebedrijfsgebonden documentatie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
maker's Rijks Marinewerf 
omschrijving- Inhoud: 2710/01 - Zr.Ms. "Atjeh" : Diagrammen van technische proeven gehouden aan de Landswerf (gemeerd) en tijdens de proeftocht op 15 Mei 1878 2710/02 - Zr.Ms. "Koningin Emma" : Diagrammen van technische proeven gehouden aan de Landswerf (gemeerd) op 27 Nov. 1879 (met aantekeningen/tabellen van 'waarnemingen' gedaan op s.s."Emma") en tijdens de proeftocht op 13 Oct. 1880 - met rapport/gegevens (2 losse bladen) over 'Proeftogt van Zr.Ms. Schroefstoomschip 'Koningin Emma' ter reede van Texel op den 13en October 1880 + Dto. op den 14en October 1880 en met 'Rapport der Proefneming met de Stoomwerktuigen Z.M. Schroefstoomschip 1ste Klasse :Koningin Emma", Gemeerd stoomende den 3en Juni 1880 op 's Rijks Marinewerf te Amsterdam' en met (los) handgeschreven bedieningsvoorschrift 'Wijze van behandeling der Stoomwerktuigen "Koningin Emma" voor het ontwikkelen van 500 IPK werkende met een Ketel en twee machines met 38 omwentelingen". 
startdatum1878 
einddatum1880 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.