Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Zee Slagh tusschen de Hr. Michiel de Ruiter en Heer Georg Ascue. Bij Plijmuiden op den 26 Augustus 1652

titelZee Slagh tusschen de Hr. Michiel de Ruiter en Heer Georg Ascue. Bij Plijmuiden op den 26 Augustus 1652 
inventarisnummerCDJ316A 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerStoopendael 
omschrijvingAfbeelding van de Slag bij Plymouth, 26 augustus 1652, tussen de Nederlandse vloot met 60 koopvaarders, onder leiding van Michiel de Ruyter en de Engelse vloot onder bevel van Aeyscue. Rechts op de voorgrond het gevecht tussen De Ruyter en Ayescue, met links daarvan een zinkend Engels schip en kapitein Joost Banchert. Links op de voorgrond de Friese kapitein Douwe Aukes op de 'Vogel Struys' (of Vogel Struis) in gevecht met drie Engelse schepen, waarvan één, geheel op de voorgrond reeds zinkende is. In het midden een deel van het eskader van De Ruyter in gevecht met Engelse schepen. Links het eskader van vice-commandant Joris van de Broek in gevecht met de Engelsen. Midden achter het eskader van S.G.N. Jan Verhaef. Geheel rechts op de achtergrond de Nederlandse koopvaarders, geheel links de zes Nederlandse branders.
Onderaan de uitleg van de cijfers 1 - 24, die in de afbeelding voorkomen. In de marge rechts: "pag. 27 (Brandt, het leven van De Ruyter)"
F.M. Hist. Pl. 2053 
afmetingenlengte 25.3 cm 
breedte 34.8 cm 
lengte 27 cm 
breedte 35.5 cm 
 
startdatum1652 

Commentaar van bezoekers

Herman | 2012-03-02 | 19:46:43Bijzonder mooi op groot formaat na getekend in het haven kantoor van Jachthaven Marina-Monnickendam door interieur en decoratie schilderes Inge Joosse.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.