Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Drie telegrammen in evelop gericht aan Virginia Harrison, passagier aan boord het s.s. 'Statendam' in Hoboken New Jersey

titelDrie telegrammen in evelop gericht aan Virginia Harrison, passagier aan boord het s.s. 'Statendam' in Hoboken New Jersey 
inventarisnummerH3443 
collectiebedrijfsgebonden documentatie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijving1. Telegram van Western Union in envelop gericht Virginia Harrison aan boord het s.s. 'Statendam' in Hoboken New Jersey. Op de envelop staat op de voorzijde Western Union Telegram, Bon Voyage! en in een vakje met Cabin No. met potlood 959? (sic.) te lezen. Op de voorzijde is een afbeelding van een passagierschip aan de kade te zien met mensen aan bood en op de kade. In de envelop is een venster aangebracht om de gegevens van de geadresserde van de telegram te lezen. Op de achterzijde is een ovale afbeelding van een stoomschip aangebracht en is de tekst Keep in Touch with home and office by Western Union Cables. Het telegram is versiert met dezelfde afbeelding van het passariegsschip aan de kande als op de envelop met daarop de tekst Bon Voyage! by Western Union. De tekst op het is, geheel in kapitalen: "H134CC 8M 14 SC Stillwater Okla Mrs Virginia Harrison SS Statendam Hoboken NJ Buzzin right along buzzin right along dont forget to go hunting for British accent Eunice".
2. Telegram van Western Union in envelop gericht aan mevrouw Virginia Harrison aan boord het s.s. 'Statendam' in Hoboken New Jersey. Op de envelop staat op de voorzijde Western Union Telegram, Bon Voyage! en in een vakje met Cabin No. met potlood 959 te lezen. Op de voorzijde is een afbeelding van een passagierschip aan de kade te zien met mensen aan bood en op de kade. In de envelop is een venster aangebracht om de gegevens van de geadresserde van de telegram te lezen. Op de achterzijde is een ovale afbeelding van een stoomschip aangebracht en is de tekst Keep in Touch with home and office by Western Union Cables. Het telegram bestaat uit een blad waar aan de bovenzijde Western Union en informatie over de diensten van het bedrijf. De datum en tijd van ontvangst zijn met eens stempel aangebracht. "1938 JUN 24 PM 1 24". Het bericht is op een lint gedrukt welke op het blad is geplakt. De tekst is de volgende: "KMA 100 12 XC=Stillwater Okla 24 1139A Mrs Morrison Harrison= SS Statendam Sailing Six PM Holland American Line Hoboken NJ= Love and best whishes for the best trip ever library funds assured= Edwina and Jim.". Bijgevoegd in de envelop is een flyer van Western Union over de telegraafverbinding tussen de VS en Frankrijk. Op de ene zijde staan uitleg over het verzenden van een telegram via Western Union en op de andere zijde een overzicht van de kosten van het verzenden van een telegram van de VS naar Frankrijk.
3. Telegram van Western Union in envelop gericht aan mevrouw Virginia Harrison aan boord het s.s. 'Statendam' in Hoboken New Jersey. Op de envelop staat op de voorzijde Western Union Telegram, Bon Voyage! en in een vakje met Cabin No. met potlood 959? (sic.) te lezen. Op de voorzijde is een afbeelding van een passagierschip aan de kade te zien met mensen aan bood en op de kade. In de envelop is een venster aangebracht om de gegevens van de geadresserde van de telegram te lezen. Op de achterzijde is een ovale afbeelding van een stoomschip aangebracht en is de tekst Keep in Touch with home and office by Western Union Cables. Het telegram is versiert met dezelfde afbeelding van het passariegsschip aan de kande als op de envelop met daarop de tekst Bon Voyage! by Western Union. De tekst op het is, geheel in kapitalen: "G32CC 8K 38 NL 3 Extra XC Stillwater Okla Mrs Virginia Harrison SS Statendam Hoboken NJ Bon voyage, bon temps, bon sante, bon appetit, pas de mal de mer. Shucks, I don't know any more French. Just go and have a hell of a good time. Sure enough. Hurry right back The Champions Carroll Mrs Bullen".
Object uit de collectie Van Tuikwerd over de ‘Statendam’ (III). 
afmetingenhoogte 16.5 cm 
breedte 20.5 cm 
 
startdatum1938-06-24 
einddatum1938-06-24 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.