Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Foto's van tekeningen gemaakt door kunstenaars tijdens de Franse expeditie met het korvet 'La Recherche' naar het noorde...

titelFoto's van tekeningen gemaakt door kunstenaars tijdens de Franse expeditie met het korvet 'La Recherche' naar het noorden van Scandinavië, inclusief de Faroër eilanden, Spitsbergen en IJsland tussen 1838 en 1840. 
inventarisnummerFS5702 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makeronbekend 
scheepsnaamLa Recherche 
omschrijving1. Gezicht op Thorshavn (Faroër eilanden) met het vertrek van het korvet 'La Recherche'. 2. Korvet 'La Recherche' bij Beeren eiland op 7 augustus 1838. 3. Gezicht op de de baai van Smeerenburg op Spitsbergen. 4. Gezicht op puntige gletsjer en observatorium aan de voet van de berg bij Bell Sound (Spitsbergen). 5. Gezicht op het eiland Nólsoy (Faroër eilanden). 6. Gezicht op de Baai van Madeleine (Spitsbergen). 7. Derde panoramisch zicht op de Baai van Madeleine (Spitsbergen). 8. Vijfde panoramisch zicht op de Baai van Madeleine (Spitsbergen). 9. Zesde panoramisch zicht op de Baai van Madeleine (Spitsbergen). 10. Baai van Smeerenburg (Spitsbergen). 11. Gezicht op onbekende rotsformatie.
Het is niet bekend waar de originele tekeningen zich bevinden. 
afmetingenhoogte 18.2 cm 
breedte 23.8 cm 
 
startdatum1838 
einddatum1840 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.