Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Boordkranten ten behoeve van passagiers aan boord van het stoomschip 'Nieuw Amsterdam' (II) in het cruiseseizoen van 193...

titelBoordkranten ten behoeve van passagiers aan boord van het stoomschip 'Nieuw Amsterdam' (II) in het cruiseseizoen van 1939 
inventarisnummerDB9575 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerHolland-America Line 
scheepsnaamNieuw Amsterdam (II) [scheepsnaam] 
omschrijvingIncomplete serie (1-21) met 19 boordkranten, gevouwen in een envelop van American Express Company te Chicago onder de titel The South American Mercury, gepubliceerd en uitgebracht aan boord van het passagiers-stoomschip 'Nieuw Amsterdam' (II) tijdens de West Indies en Zuid Amerika Cruise in 1939, van 15 januari 1939 tot en met 7 februari 1939. Met een welkomstwoord van de Kapitein tijdens de reis, Commodore J.J. Bijl en de Cruise Director Robert James Smith. Het laatste blad, met de titel The South American Cruise News bevat een vraag- en antwoordenlijst, ingevuld door een passagier naar aanleiding van een musical voorstelling welke aan boord plaatsgevonden heeft.
Het stoompassagiersschip 'Nieuw Amsterdam' (II) werd gebouwd in 1938 bij scheepswerf de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) onder bouwnummer 200 voor rekening van rederij Holland Amerika Lijn.
Objecten uit de collectie Van Tuikwerd over de 'Statendam' (III), over het jaar 1936. (2019-06-13)
Het stoompassagiersschip 'Statendam' (III) werd gebouwd bij Harland & Wolff in Belfast en afgebouwd bij Wilton in Schiedam. Het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn voer vanaf 1929 op de trans-Atlantische dienst tussen Rotterdam en New York en maakte in totaal 97 reizen. In mei 1940 ging de 'Statendam' verloren tijdens de eerste aanvallen op Rotterdam. 
startdatum1939 
einddatum1939 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.