Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Foto's en documenten vooral betrefffende het s.s. 'Koningin Emma' (en verder foto's van s.s. 'Bengkalis' en s.s. 'Bintan...

titelFoto's en documenten vooral betrefffende het s.s. 'Koningin Emma' (en verder foto's van s.s. 'Bengkalis' en s.s. 'Bintang') 
inventarisnummerH1756 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingDe verzameling betreft zwart-witfoto's die zijn opgeplakt op de manier die kenmerkend is voor het fotoarchief van Wilton Fyenoord. Het betreft 3 foto's van s.s. 'Koningin Emma' van de Stoomvaart Maatschappij Nederland: 1. blad A4 met kenmerk 8956/162 / 1 met een foto van 22 september 1915 van de S.M.N. met het s.s. "Koningin Emma" dat op die dag omstreeks 09:52 uur is getroffen door een zeemijn ter hoogte van het Sunk Lightship voor de Engelse kust.
2. Een fotomechanisch afschrift van het "Rapport betreffende het vergaan van de "Koningin Emma" op 22 september 1915", zoals dat zou zijn geschreven door Gezagvoerder M.C. Braat (in balpen later toegevoegd). Het rapport geeft een uitgebreid relaas van de geboden hulp van onder andere s.s. 'Batavier' IV (veerboot van de Batavier-Lijn tussen Rotterdam en Londen) en het uiteindelijk kapseizen.
3. Een blad A4 met kenmerk 8956/162 / 2 met twee foto's van het Fotoarchief W.F.: een met de tewaterlating van s.s. 'Koningin Emma' en de andere varend als afgebouwd schip.
4. Een blad A4 met kenmerk 8956/162 / 1 1-2 met twee foto's van het Fotoarchief W.F.: een met de tewaterlating van s.s. 'Bengkalis' en een met het afgebouwde schip.
5. Een blad A4 met kenmerk 8956/162 / 2 3-4 met twee foto's: een met de s.s. 'Bintang' en de ander met hoogwaardigheidsbekleders bij de boeg van s.s. 'Bengkalis' vlak voor de tewaterlating. 
startdatum1913 
einddatum1913 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.