Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Matroos van de Holland Amerika Lijn

titelMatroos van de Holland Amerika Lijn 
inventarisnummerM4827 
collectiememorabilia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
trefwoordenmatroospoppetje,  pop 
omschrijvingPop aangekleed als matroos van de Holland Amerika Lijn 
afmetingenlengte 31.5 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2018-08-09 | 15:47:54@Henk Tromp / Mieke Fabery de Jonge: Dergelijke souvenirpopjes werden niet exclusief voor de 'Rotterdam' of voor de Holland Amerika Lijn gemaakt. Het Maritiem Museum Rotterdam heeft ook popjes met een pet met het opschrift HOLLAND AMERICA LINE (M5881), twee popjes van de Rotterdamsche Lloyd (M9282 en M9283) en één met het opschrift 'Willem Ruys' (M11311). Ze komen sinds de jaren zestig voor, maar het fenomeen matrozenpopje als zodanig is ouder en hangt waarschijnlijk samen met de populariteit van het matrozenpakje als kledingstijl voor kinderen.
Henk Tromp | 2018-08-03 | 06:32:57Ik heb een dergelijk popje in mijn bezit, maar dan 21 cm lang, geheel uit stof gemaakt en de opdruk "ROTTERDAM" op het bandje. Werden deze speciaal voor de SS Rotterdam gemaakt?
Mieke Fabery de Jonge | 2016-10-05 | 21:55:00 Ik ben in het bezit van precies zo'n popje, het heeft alleen geen bandje met Holland Amerika Lijn erop. Weet u of er veel van deze popjes bestaan? Ik heb het mijne ooit gevonden in een vuilnisbak in Parijs (ik zag dat iemand het popje daarin weggooide). Zijn de popjes speciaal gemaakt voor de H.A.L.? En in welk jaar? Ik zou het leuk vinden om een antwoord van u te ontvangen 
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.